We are delighted to share the news that our designs for a house extension in Potterhanworth, Lincolnshire, have been granted planning approval.

The project involves the addition of both a rear and side extension to an existing two-storey dwelling in a rural village south of Lincoln. Our team was commissioned by a private client to reorganise the property’s interior layout and work on proposals for the design of the new extensions.

The single-storey rear extension creates a spacious and inviting open-plan area, containing a kitchen, dining space, and living area, all with views to the garden. The two-storey side extension provides additional living space on the first floor, featuring a comfortable master bedroom with walk-in wardrobe and an ensuite.

Aesthetically, our design draws upon the local vernacular, ensuring integration with the existing surrounding context. We have chosen materials that harmonise with the traditional brick and clay pantiles used in the existing building. To tie the extensions into the existing building, we have proposed to white wash the brickwork, harmonising the proposals with the existing and providing a fresh new identity. The existing and proposed dormer windows are to be clad in bronze to tonally match the clay tile roof. Furthermore, the rear extension will feature timber cladding, to help connect the house to the garden and adding a modern touch to the overall appearance of the house.